« takaisin | Tulosta |
Sivun sijainti: Etusivu » Tämä on SEL » Hallinto | |
HallintoEdustajakokousYlintä päätösvaltaa SEL:ssä käyttää joka viides vuosi kokoontuva edustajakokous. SEL:n jäsenet valitsevat edustajakokouksen äänivaltaiset edustajat keskuudestaan vaaleilla. Edustajakokous valitsee liittovaltuuston, liittohallituksen ja liittopuheenjohtajan. Edustajakokous päättää liiton toiminnan ja talouden suuntaviivoista seuraavaksi viisivuotiskaudeksi. Seuraava edustajakokous järjestetään vuonna 2022. LiittovaltuustoEdustajakokous valitsee liittovaltuuston, joka on SEL:n ylin päättävä elin edustajakokousten välillä. Liittovaltuustossa on 33 jäsentä, mukaan lukien puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Liittovaltuustolla on kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa ja tarvittaessa ylimääräisiä kokouksia. Liittovaltuusto hyväksyy vuosittain liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Lisäksi liittovaltuusto hyväksyy SEL:n sääntöjen mukaan työehtosopimukset. LiittohallitusEdustajakokous valitsee liittohallituksen, johon kuuluu 17 jäsentä, mukaan lukien puheenjohtaja. Liittohallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Liittohallituksen tehtävänä on valvoa ja toimeenpanna edustajakokouksen ja liittovaltuuston päätökset sekä ohjata ja johtaa liiton toimintaa. Liittohallitus kokoontuu keskimäärin kahdeksan kertaa vuodessa. JaostotLiittohallitus nimittää apuelimikseen jaostoja, jotka valmistelevat asioita ja hoitavat niille annettuja tehtäviä. Edustajakokouskaudella 2017-2022 SEL:n jaostoja ovat työympäristöjaosto, kansainvälinen jaosto, tiedotusjaosto, koulutusjaosto ja nuorisojaosto sekä kesäpaikkatoimikunta. Lisäksi liittohallitus nimittää tes-neuvottelukunnan sekä tes-jaostot hoitamaan työehtosopimusneuvotteluita. SEL:n jaostot 2017-2022 Kaikki jaostot huomioivat toiminnassaan SEL:n strategian, toimintaohjelman sekä toimintasuunnitelman. Työympäristöjaosto Työympäristöjaoston tehtävä on kehittää liiton toimintaa, jolla parannetaan elintarvikealan työntekijöiden työympäristöä ja työoloja sekä elintarvikealan työpaikkojen työsuojelutoimintaa. Jaoston tehtäviin kuuluvat myös sosiaaliturva-asiat. Jaosto tuottaa aineistoa työsuojeluvaltuutettujen sekä muiden työpaikkojen ja ammattiosastojen luottamushenkilöiden tueksi elintarvikealan työpaikoille. Koulutusjaosto Koulutusjaoston tehtävä on kehittää liiton koulutustoimintaa, jotta työpaikkojen ja ammattiosastojen luottamushenkilöillä on hyvät valmiudet hoitaa sekä järjestäytymistä että edunvalvontaa elintarvikealan työpaikoilla. Jaoston tehtäviin kuuluu myös elintarvikealan ammatillisen koulutuksen seuraaminen ja kehittäminen. Tiedotusjaosto Tiedotusjaoston tehtävä on kehittää liiton viestintää. Jaosto arvioi ja ideoi liiton viestinnän erilaisia kanavia ja materiaaleja verkkoviestinnästä Elintae-lehteen. Liiton viestinnän tavoitteena on tukea liiton toiminnan eri osa-alueita välittämällä tietoa ja mahdollistamalla vuorovaikutus liiton eri toimijoiden ja sidosryhmien välillä. Jaoston tehtävä on erityisesti tukea liiton jäsenhankintaa, jäsenten edunvalvontaa ja muuta jäsenpalvelua. Nuorisojaosto Nuorisojaoston tehtävä on kehittää liiton nuorisotoimintaa. Jaosto suunnittelee liiton valtakunnallista nuorten toimintaa sekä ideoi ja koordinoi ammattiosastojen ja alueellisten nuorisotyöryhmien toimintaa. Jaosto kehittää ja ideoi liiton nuorten tapahtumia sekä erityisesti nuoria koskevaa jäsenhankintaa elintarvikealan työpaikoilla ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kansainvälinen jaosto Kansainvälisen jaoston tehtävä on kehittää liiton kansainvälistä toimintaa ja edunvalvontaa, jota tehdään lähialueilla, Pohjoismaiden tasolla, Euroopan tasolla sekä globaalilla tasolla. Jaosto seuraa alan kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyöjärjestöjen ja verkostojen toimintaa. Jaoston tehtäviin kuuluvat myös liiton kehitysyhteistyöhankkeet sekä ay-toiminnan tilan ja toimintaedellytysten seuraaminen lähialueiden monikansallisissa yrityksissä. Jaosto kehittää liiton toimintaa EWC-edustajien tukemiseksi. |
|
28.4.2024 klo 17:42:43 |