« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Edunvalvonta » TES 2021

SEL ja ETL aloittivat neuvottelut uusista työehtosopimuksista

11.11.2020

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto ETL ovat tänään aloittaneet neuvottelut elintarvikealan työntekijöiden uusista työehtosopimuksista. Neuvotteluissa haetaan ratkaisua, jolla mennään korona-ajan yli.

Nyt alkaneiden neuvotteluiden takarajana on SEL:n liittovaltuuston kokous, joka on perjantaina 27.11.2020. SEL:n sääntöjen mukaan liittovaltuusto hyväksyy uudet työehtosopimukset.

Jos neuvottelutulosta tai sopimusta ei synny 27.11.2020 mennessä, työehtosopimusneuvottelut käydään ensi vuonna normaalissa aikataulussa. SEL:n ja ETL:n väliset nykyiset elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2021 asti.

Neuvottelut käydään viidestä yleissitovasta työehtosopimuksesta: leipomoalan, liha-alan, meijerialan, teollisuuden sekä panimo- ja virvoitusjuoma-alan työntekijöiden työehtosopimuksista.

SEL:n neuvottelijoita ovat työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenet liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen, liittosihteeri Henri Lindholm, sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa, palkkasihteeri Ari Huuki sekä luottamushenkilöt Juha-Pekka Hölkki (leipomoala), Tommi Stenberg (liha-ala), Toni Rajavaara (meijeriala), Maarit Lähteenmäki (teollisuusala) ja Ville Sipilä (teollisuusala).


Lue lisää: www.selry.fi/tes


18.5.2024 klo 15:55:14